Ultrazvukový homogenizér Sonicprep ponúka širokú škálu techník ako je extrakcia, homogenizácia, emulzie, suspenzie, odplyňovanie a urýchluje procesy imitácií sudového starnutia.
Aké sú výhody systému Sonicprep? Pretože pracuje s nízkymi teplotami a môže dokončiť proces za menej ako 2-3 minúty, udržuje sviežu chuť a vôňu, nespôsobuje stratu nutričných hodnôt, udržuje jasné farby zložiek, vytvára oblejšie a hladšie chuťe. Vďaka krátkej dobe spracovania, poskytuje maximálnu flexibilitu pre kuchára. Systém sa skladá zo 4 hlavných častí: generátor, prevodník, sondy a zvukové pole. Sondou, aplikuje 20.000 cyklov vysokofrekvenčných ultrazvukových vĺn. V tekutine špička sondy produkuje rýchle vibrácie, ktoré z tekutiny doslova vytlačia aj mikroskopické pozostatky bubliniek.
Príklady použitia:
-Stabilné emulzie: vytváranie veľmi jemných suspenzií tekutín, ktoré sa nedajú zmiešať bez pomoci emulgátoru ako je Vinaigrette (olej a ocot)
-starnutie napríklad Calvádosu s drevennou štiepkou za menej ako 2 minúty, výsledný efektom je Calvádos s chuťou po dvojročnom zrení v sude
-infúzie a extrakcie: prchavé arómy čerstvých byliniek a korenia, môžu byť rýchlo infúzované do kvapalných látok ako je napríklad koktejl
-zvýraznenie chuťe, vôňe ovocia a zeleniny v omáčkach a dreniach pomocou narušenia buniek
-zintenzívnenie vývarov: s technológiou Sonicprep získate intenzívnejšie vývary bez zbytočného prepaľovania drahocenných proteínov
Zdroj: cuisinetechnology.com