štvrtok, 28 marca, 2024
ÚvodNápojeFermentované nápoje Muri Drinks

Fermentované nápoje Muri Drinks

Murray Patterson založil Muri v roku 2020, po tom ako ukončil svoje pôsobenie v prelomovom liehovare Empirical Spirits v Dánsku. Neskôr sa pripojil Ioakeim Goulidis, ktorý predtým pracoval v Noma Fermentaion Laboratory.

Muri je inšpirovaný gastronomickou komunitou v Kodani, najmä verejnou odbornosťou mesta v oblasti fermentácie. Používame kulinárske techniky a nezvyčajné ingrediencie, aby sme vytvorili zmes nolo so skutočným remeselným príbehom.

Sme posadnutí vývojom chutí a meniacim sa vnímaním kategórie No & Low (žiaden alebo minimálny obsah alkoholu). Preto si zakladáme na kvalite a preto spolupracujeme s malými farmármi v neďalekých Dáskych lesoch.

Použitím chutí a techník spojených s kulinárskou sférou sú naše nápoje ideálnym spoločníkom k jedlu.

FERMENTÁCIA

Fermentácia je našim východiskovým bodom. Víno je kvasený nápoj, takže dáva zmysel, že kvasenie je základom toho čo robíme. Mnohí No-Low výrobcovia sa kvaseniu vyhýbajú, pretože prirodzene vytvára alkohol, ale naše odborné znalosti nám umožňujú vyrobiť kvasený nápoj bez alkoholu. Kodaň sa stala centrom vedomosťí o fermentácii v globálnej gastronómii a my tu čerpáme z našich skúseností, aby sme vytvorili rôzne druhy na rôzne účely.

TECHNIKA

Mnoho značiek sa spolieha na množstvo ingrediencií, aby bol ich produkt zauímavý, ale my ideme ešte oveľa ďalej. Náš hlavný rozdiel je v technike. Na miesto jednoduchej prípravy kombuchy alebo nálevu, by sme mohli použiť napríklad špeciálne kultivované kvasinky, kefírové zrná a kváskový štartér ako samostatné kultúry v rámci toho istého nápoja.

Na zvýraznenie chuťi a textúry používame techniky ako suchá uhličitá macerácia, údenie dreva a laktofermentácia. Zháňame si a sušíme vlastné bylinky a vyrábame vlastný slad. Rastlinné látky blanšírujeme a opekáme. Ak vieme získať chuť použitím nejakej techniky, urobíme to.

BLENDING

Murrayove skúsenosti ako liehovarníka v Empirical Spirits ho naučili hodnotu miešania nápojov. Naučili ho vnímať zloženie nápoja podobne ako zloženie jedla. V Muri používame rôzne tekutiny na špecifické účely týkajúce sa chuťi a štruktúry. Starostlivo ich skladáme dohromady, aby sme vytvorili unikátne chuťe. Rovnako ako vinár alebo výrobca cideru používame prírodné elementy na kyslosť, taníny, telo alebo štruktúru. Veríme že sa nedá napodobiť komplexnosť vína v nealkoholických nápojoch bez miešania (blendingu).

Viac o konkrétnych produktoch Muri nájdete tu: Passing Clouds, Yamilé

Predchádzajúci článok
Ďalší článok
PRÍBUZNÉ ČLÁNKY

Armagnac

Muri Yamilé

Cibetková káva

- Advertisment -
Google search engine

Najpopulárnejšie

komentáre