pondelok, 10 júna, 2024
ÚvodReceptyJednoduchý domáci chlieb

Jednoduchý domáci chlieb

INGREDIENCIE:

3 poháre (250 ml) hladkej múky
1 lyžička soli
1 lyžička razce
1 sušené droždie 7g
1 1/2 pohára vody
Na posypanie : ľanové semienka

PRÍPRAVA:

Do misky dáme všetky ingrediencie a premiešame. Prikryjeme utierkou a necháme 12 hodín kysnúť.

VÝROBA:

Po vykysnutí cesto vylejeme na múkou posypanú dosku a dobre porozťahujeme. Necháme 15 minút prikryté odpočívať. Po uplynulom čase, zapneme rúru na 230°c a vložíme do nej prázdnu nádobu, v ktorej budeme chlieb piecť. (nádoba musí mať pokrievku, ak nemá, môžeme použiť alobal ) Cesto ešte raz poprekladáme a necháme 15 minút stáť.
Vyberieme horúcu nádobu z rúry a rýchlo do nej premiestnime cesto, posypeme ľanovým semienkom a dáme na 30 minút piecť.
Po 30 minútach dáme dolu pokrievku a chlieb 15 minút dopekáme.

Do misky dáme všetky ingrediencie a premiešame

Cesto nám pekne nakysne

Porozťahujeme

Po 15 minútach poprekladáme

Misu vyhrejeme

Cesto preložíme, posypeme ľanovým semienkom a dáme na 30 minút piecť

Chlebík máme upečený

PRÍBUZNÉ ČLÁNKY
- Advertisment -
Google search engine

Najpopulárnejšie

komentáre