INGREDIENCIE:
3 poháre (250 ml) hladkej múky
1 lyžička soli
1 lyžička razce
1 sušené droždie 7g
1 1/2 pohára vody
Na posypanie : ľanové semienka
PRÍPRAVA:
Do misky dáme všetky ingrediencie a premiešame. Prikryjeme utierkou a necháme 12 hodín kysnúť.
VÝROBA:
Po vykysnutí cesto vylejeme na múkou posypanú dosku a dobre porozťahujeme. Necháme 15 minút prikryté odpočívať. Po uplynulom čase, zapneme rúru na 230°c a vložíme do nej prázdnu nádobu, v ktorej budeme chlieb piecť. (nádoba musí mať pokrievku, ak nemá, môžeme použiť alobal ) Cesto ešte raz poprekladáme a necháme 15 minút stáť.
Vyberieme horúcu nádobu z rúry a rýchlo do nej premiestnime cesto, posypeme ľanovým semienkom a dáme na 30 minút piecť.
Po 30 minútach dáme dolu pokrievku a chlieb 15 minút dopekáme.
Do misky dáme všetky ingrediencie a premiešame
Cesto nám pekne nakysne
Porozťahujeme
Po 15 minútach poprekladáme
Misu vyhrejeme
Cesto preložíme, posypeme ľanovým semienkom a dáme na 30 minút piecť
Chlebík máme upečený